close

Lyžařský kurz 2023

Je to čím dál tím těžší uskutečnit lyžařský kurz. Buď nás trápí covid nebo počasí. Paní zima je vrtošivá a nestálá a ta letošní je opravdu nevyzpytatelná. Buď nesněží nebo nemrzne a nemůže se zasněžovat. Nebo se zasněží umělým sněhem a přijde totální obleva. Proto jsme se rozhodli uskutečnit kurz hned po jarních prázdninách, jelikož byla ašská sjezdovka dobře zasněžená a připravená. A udělali jsme velmi dobře.

Přivítalo nás slunce, které s námi bylo celé 4 dny. Povrch byl pro začátečníky poměrně těžký, ráno zmrzlý a tvrdý. Ale ti, kteří chtěli lyžovat nebo se něco naučit to neodradilo. Poslední den kurzu byl po velmi deštivém víkendu a málokdo doufal, že se bude v pondělí lyžovat. Lyžovalo!

A tak žáci zdatně čelili všem lyžařským nástrahám, psychicky i fyzicky. Padali a zase se zvedali, trpěli těžké boty, lyže a museli se naučit nejprve brzdit, pak vyjet vlekem a pak sjet celou sjezdovku v obloucích. Nejen na lyžích, ale i na snowboardu.Tak už to na výcviku bývá.

Bohužel pro velký počet dětí (4 školy na kopci) jsme nemohli uskutečnit tradiční závody ve salomu. A tak jsme se rozloučili pouze maškarním rejem na lyžích. Doufáme, že budou děti i nadále praktikovat své lyžařské dovednosti.

Chválíme všechny naše sedmáky (42 žáků), že to dokázali a vydrželi. Chválíme vlekaře, že jim pomáhali a byli na ně hodní. Děkujeme městu, že umožnilo zasněžit sjezdovku a nevzdali to. Děkujeme půjčovně, že dětem zapůjčili veškeré vybavení.

Dále děkuji všem instruktorům, kteří naučili děti lyžovat a snowboardovat. Je to práce nelehká. A to: R.Popové, I. Burešové, K.Kolmanové a J.Hannsmannovi. Také děkujeme vedení, že každý rok umožňuje žákům absolvovat lyžařský kurz a vlastně i rodičům, které to svým dětem umožní. Myslím, že mají nezapomenutelné zážitky.

Mgr. Hannsmannová Lenka